Hout! Doe er iets mee!

Je kan zo veel met hout! Dat klinkt misschien als een vreemd verkooppraatje van een nog vreemdere boswachter, maar het is echt zo. Hout is natuurlijk een van de meest gebruikte grondstoffen en wordt veelal gebruikt in bouw en constructie, maar je kan er nog veel meer mee, ook als gewone buitenlui. Als je namelijk met je overige tuinhout of vlonderhout iets wil in je tuin of om je huis—wat moet je er dan mee?

Esthetiek en functie

Het grootste esthetische voordeel van houtwerk in je tuin of je huis is een natuurlijk, geaard en huiselijk gevoel. Hout is warm van kleur en doet ons onderbewustzijn denken aan boswandelingen en knisperende haardvuurtjes. Hierom alleen al is hout een favoriet voor decoratie. Het is ook nog eens vrij makkelijk mee te werken—iedere semi-hobbyist timmerman kan wel een vlonder of schutting in elkaar zetten. Dus, je hebt besloten dat je in je huis een natuurhouten accentmuur aan wil leggen, of een extra mooie vlonder buiten wil om je terras op een natuurlijke én charmante manier uit te breiden. Of misschien wil je op een andere manier je woning opfleuren met wat hout. Wat doe je dan?

De opties

Eerst ga je natuurlijk de opties na. Hoe uitdagend en praktisch het zelf maken van een houten decoratie ook is, zijn er natuurlijk ook veel opties al beschikbaar. Denk aan mooie tuinhuisjes en prieeltjes van prachtig natuurhout, of (tuin)meubels die precies dat stukje gezelligheid en esthetiek hebben dat je zoekt. Dat soort dingen bestaan natuurlijk al, en het is goed om na te gaan of je verlangen om wat hout in huis te halen vooral komt van het willen klussen, of dat je net zo goed een schutting of vlonder zou kunnen laten plaatsen voor hetzelfde effect.

Misschien had je het nog niet door, maar ik ben vrij groot fan van natuurhouten decoraties, zowel in- als buiten de woning. Het fleurt een plek op en brengt wat huiselijkheid en gezelligheid in een vaak moderne interieurstijl. Ook kan je er veel verschillende dingen mee; het kan, in een gestructureerde en gestileerde vorm, juist ook weer heel modern overkomen—tegelijkertijd kan het in wat meer natuurlijke, tak-achtige vorm juist een ruimte een bepaalde mysterieuze flair geven. Wat je ook met hout gaat doen in je huis of je tuin, doe er iets mee! Echte aanrader!