Wat kan een letselschade advocaat voor je betekenen?

De kans is groot dat je wel eens van een letselschade advocaat hebt gehoord. Zoals de naam al een beetje verklapt, is het een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in zaken die te maken hebben met letselschade. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ongevallen die op de werkvloer plaatsvinden. Ook zijn er dagelijks een hoop incidenten in het verkeer die ervoor zorgen dat mensen met letselschade komen te zitten. Als dit het geval is, dan is het wel zo fijn als de persoon die verantwoordelijk is voor het ongeluk ook de lasten hiervan met zich meedraagt. In dit artikel kun je meer vinden over hoe je hiervoor kunt zorgen.

 

Het verzamelen van de gegevens

Wanneer er zich een ongeval afspeelt, is het belangrijk dat je hierna niet meteen de locatie verlaat. Er zijn namelijk meerdere gegevens die jij en je advocaat later in het proces goed kunnen gebruiken. Je zult ten eerste de gegevens van de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt moeten noteren. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je eventueel nog foto’s maken van het ongeval of op zoek gaan naar getuigen. Als je een getuige hebt gevonden, kun je vaak een stuk makkelijker de zaak winnen, maar het hebben van een getuige is niet altijd cruciaal. Ook kan het vaak zo zijn dat er een auto is die alles heeft gefilmd. Wanneer je deze gegevens hebt verzameld, kun je het beste naar een huisarts of dokter gaan. Ook als je denkt dat er niet zoveel mis is, is het nog steeds verstandig om dit te doen. Er kan namelijk ook schade zijn, bijvoorbeeld aan je hersenen, die je niet goed kunt zien. Bovendien zal er door naar een huisarts te gaan een medisch dossier worden geopend. Dit dossier kun je later gebruiken om aan te tonen wat voor letsel jij aan het ongeval hebt overgehouden.

 

Het aanstellen van een advocaat

Alle gegevens die je eerder in het proces hebt verzameld, zijn er om ervoor te zorgen dat het voor je advocaat makkelijker wordt om een gepaste schadevergoeding te krijgen. Wanneer je op zoek gaat naar een advocaat, wordt het aangeraden om een advocaat te kiezen die gespecialiseerd is op dit rechtsgebied. Verder maakt het niet zo veel uit of je voor een letselschade advocaat Den Haag of een letselschade advocaat Eindhoven kiest. Beide horen voldoende ervaring te hebben met dit soort zaken.