Zoek de vakantie die echt bij jou past

Van een bushcraft vakantie tot aan een city trip. Kies je voor een all-inclusive vakantie of ben je meer het type dat een boerderijcamping opzoekt? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om jouw vakantie. En als je niet kan kiezen, combineer dan verschillende vakanties. Met zoveel keuze is er vast een vakantie bij die bij jou past.

Welke soorten vakanties bestaan er?

Naast de welbekende all-inclusive vakanties en de autovakanties zijn er nog veel meer soorten vakantie. Iedereen heeft wel eens van backpacken gehoord, maar durf jij dat ook in een minder bekend land als bijvoorbeeld Kirgistan, Guyana of Papua Nieuw-Guinea? Wist je ook dat er speciale mommy breaks zijn voor drukke moeders? Er bestaan schrijfvakanties op een zeilboot of je overnacht bij een boer. Je kan ook een bushcraft cursus doen in de bossen of je gaat op een vogelspotvakantie. Daarnaast zijn er natuurlijk de beter bekende city breaks, strandvakanties, cruise reizen en natuurlijk wintersport. En vergeet ook de survivalvakanties niet in bijvoorbeeld de Belgische Ardennen. Tenslotte, voor de echte avonturiers, is er ook nog een verrassingsvakantie, waarbij je pas op het laatste moment te horen krijgt waar je naartoe gaat. Met zoveel keus is het soms lastig iets uit te zoeken dat echt bij jou past.

Reizen combineren

Kan je niet kiezen tussen al die geweldige vakanties of verschil je van mening met je partner? Dan is het leuk om de vakanties te combineren. Zo kan je in een paar weken al heel veel doen, zeker als je steeds na een paar dagen verandert van locatie. Wil je wel combineren, maar niet zo extreem? Dan kan je bijvoorbeeld één week vullen met een avontuurlijke vakantie en één week met een relaxte strandvakantie. Of je kiest liever voor één vaste locatie van waaruit je allerlei verschillende dagtripjes en excursies kan doen.

Hotels of topparken?

Een actieve city trip kan heerlijk zijn, maar stiekem is het dan ook wel erg fijn om ’s avonds in een heerlijk zacht bed te kruipen van een luxe Inntel Hotel, waarbij voor alles wordt gezorgd. Je hoeft niks schoon te maken en je bed wordt elke dag voor je opgemaakt. Het ontbijtbuffet staat voor je klaar en roomservice is maar één telefoontje van je verwijderd. Ga je met kinderen op vakantie, dan is het wellicht leuker om een van de Oostappen vakantieparken te bezoeken, waarbij aan alles is gedacht. Zwembaden, binnen en buiten speeltuinen, minigolf of animatie. En dat allemaal in een prachtige omgeving. Weet jij al wat jouw vakantie gaat worden?